تعهد نامه
ارزیابی ایمنی غذایی شیرخام و محصولات لبنی سنتی در بجنورد: تحلیل وضعیت و ارائه راهکارهای استانداردسازی

مرتضی اسفندیاری؛ حسین دلاوری امرئی؛ حامد اعظمی

دوره 10، شماره 4 ، اسفند 1403، ، صفحه 106-118

https://doi.org/10.22038/jreh.2025.25737

چکیده
  زمینه و هدف: شیر و محصولات لبنی از اجزای اساسی تغذیه انسان هستند، اما لبنیات سنتی به‌دلیل شرایط بهداشتی نامناسب، خطر بالایی برای انتقال عوامل بیماری‌زا دارند. این مطالعه با هدف ارزیابی ایمنی غذایی شیرخام و محصولات لبنی سنتی در شهر بجنورد و ارائه راهکارهایی برای استانداردسازی آن‌ها انجام شد.مواد و روش‌ها: این پژوهش توصیفی مقطعی، ...  بیشتر

ارزیابی وضعیت بهداشتی استخرهای شنای شهرمشهددر نه ماه اول سال 1396

عبدلحمید گوهری؛ حسین علیدادی؛ رمضان میرزایی

دوره 5، شماره 4 ، بهمن 1398، ، صفحه 292-302

https://doi.org/10.22038/jreh.2020.43563.1329

چکیده
  مقدمه: استخرهای شنا یکی از فضاهای ورزشی مهم بوده ومحلی تفریحی و ورزشی است که عدم رعایت نکات بهداشتی در آن می تواند اثرات ناگواری بر سلامت جامعه داشته باشد. هدف: این مطالعه با هدف شناسایی و ارزیابی وضعیت بهداشتی فضای داخلی استخرها ، وضعیت سلامت آب دراستخرهای عمومی شهر مشهددر۹ ماهه اول سال 1396انجام شد. روش کار: این مطالعه کاربردی بمنظور ...  بیشتر

بررسی غلظت نیترات، نیتریت و سایر پارامترهای فیزیکوشیمیایی منابع آب شرب شهر ساوه در سال 97

حسین آذرپیرا؛ طیبه رسوله وندی؛ رحیم عالی؛ امیر حسین محوی؛ محمد امین قربانپور؛ حانیه مرادی؛ علی عطا ملکی؛ مریم صادقی پور؛ زهرا سرلک

دوره 4، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 140-145

https://doi.org/10.22038/jreh.2018.33436.1232

چکیده
  چکیده زمینهو هدف:پارامترهای کیفی آب شرب مانند غلظت نیترات، نیتریت، سولفات، کل جامدات محلول، سدیم، منیزیم، فلوراید، سختی کل و هدایت الکتریکی می‌توانند نقش مهمی در منابع آب زیرزمینی ایفا کنند و عمدتاً با کشاورزی، مناطق دفع زباله و فاضلاب مرتبط هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین این پارامترها در استفاده از منابع آب زیرزمینی شهر ساوه ...  بیشتر