تعهد نامه

مقالات شماره چهارم در حال صفحه آرایی است وبزودی منتشر می شود.
مدل‌سازی شرایط حذف اکسیژن مورد نیاز شیمیایی فاضلاب لبنیاتی با استفاده از نانو‌ذرات اکسید مس

ایمان همایون نژاد؛ پرییا امیریان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1403

https://doi.org/10.22038/jreh.2024.25288

چکیده
  زمینه و هدف: مدیریت، کنترل و تصفیه‌ی فاضلاب‌های صنعتی به لحاظ زیست‌محیطی و حفظ آب‌های زیرزمینی یک ضرورت به‌شمار می‌رود. استفاده از روش‌هایی علمی و جدید که در عین‌حال فاقد پیچیدگی‌های فنی سامانه‌های پیشرفته‌ی تصفیه نیز باشند، امکان‌سنجی می‌گردند. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه‌ی تجربی با رویکرد کاربردی در مقیاس آزمایشگاهی ...  بیشتر

ارزیابی و مدیریت ریسک‌های محیط زیستی کارخانه احیای مستقیم تولید آهن اسفنجی به روش EFMEA(مطالعه موردی: شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر)

برزین بهروج؛ هادی زاهدی؛ بهرام کلانتری؛ محمد حسین لهراسب

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1403

https://doi.org/10.22038/jreh.2024.25289

چکیده
  زمینه و هدف: در ایران صنعت فولاد به لحاظ وجود منابع معدنی مورد نیاز در کشور، توانمندی نیروی انسانی، وجود بسترهای اقتصادی و اثربخشی تولید فولاد در رشد اقتصادی کشور، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنـابراین بایـد راهکارهایی اتخاذ گردد که ضمن کاهش خطرات محیط زیستی، صنعت فولاد به سمت توسعه پایدار پیش رود. هـدف از پژوهش حاضر ارزیابی و مدیریت ...  بیشتر

تعیین کارایی سیستم یونیزاسیون بی‌پلار هیبریدی در کاهش آلودگی هوای مرغداری

مهری موسوی بایگی؛ میترا محمدی؛ حامد رامیار

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1403

https://doi.org/10.22038/jreh.2024.25290

چکیده
  زمینه و هدف: امروزه تولیدات صنعت مرغداری در سبد غذایی مردم، جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است . این صنعت علی رغم مزایای اقتصادی و افزایش روزافزون آن، چالش‌های زیست محیطی فراوانی ازجمله آلودگی هوا به همراه داشته است. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی آلودگی هوای مرغداری در یک دوره ی رشدی با استفاده از تکنیک‌های آماری و تعیین ...  بیشتر

ارزیابی ریسک حوادث مخازن حاوی مواد اشتعال‌زا در پتروشیمی شیراز با استفاده از روش پاپیونی (Bow-tie) ‏

بهنام سارویی؛ سهیل سبحان اردکانی؛ سیدعلی جوزی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1403

https://doi.org/10.22038/jreh.2024.25291

چکیده
  زمینه و هدف: نظر به گسترش روزافزون صنایع پتروشیمی ‌در ایران و ظرفیت بالای بروز حوادثی هم‌چون آتش‌سوزی و انفجار در این صنایع، این پژوهش با هدف ارزیابی ریسک حوادث مخازن حاوی مواد اشتعال‌زا در پتروشیمی شیراز با استفاده از روش پاپیونی (Bow-tie) انجام شد.مواد و روش‌ها: در این پژوهش، جامعه آماری شامل: مدیران، کارشناسان و کارمندهای پتروشیمی ...  بیشتر

بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره‌ی اتانولی گیاه برزا (Johernia aromatica) بر میکروارگانیسم‌های استافیلوکوکوس‌اورئوس، اشرشیاکلی، کلستریدیوم‌پرفرینجنس و مخمر کلویورومایسس‌مارکسیانوس

آرام سلیمی؛ فردین میراحمدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1403

https://doi.org/10.22038/jreh.2024.25293

چکیده
  زمینه و هدف: استفاده از خواص ضدمیکروبی گیاهان دارویی می تواند اثرات ضدمیکروبی قابل‌ملاحظه ای داشته  باشد. از این‌رو پژوهش کنونی با هدف بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره‌ی اتانولی گیاه برزا بر میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس  اورئوس (گرم مثبت)، اشرشیاکلی (گرم منفی)، کلستریدیوم پرفرینجنس و مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس انجام شد. مواد ...  بیشتر

روغن‌های فرار و اجزای آن‌ها به عنوان مواد ضدمیکروبی، با توجه خاص به مواد ضدعفونی کننده: گذشته، حال و آینده

محمد کازاری؛ بهمن خامنه باقری؛ وحید سهیلی؛ بی بی صدیقه فضلی بزاز

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1403

https://doi.org/10.22038/jreh.2024.82218.1682

چکیده
  زمینه و هدف: اسانس ها ترکیباتی گیاهی هستند که خواص گوناگونی دارند. از نظر خواص فیزیکی، روغنی و چربی دوست و دارای بوی خاصی هستند. مطالعات و مشاهدات گذشته تاکنون خواص ضدباکتریایی، قارچی و ویروسی آن ها را ثابت کرده است. با توجه به تنوع شرایط آب وهوایی و پوشش گیاهی ایران، در این مقاله سعی شده با در نظر گرفتن گیاهان بومی ایران و اسانسهایی ...  بیشتر

شیوع سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک یرسینیا انتروکولیتیکا جداشده از لبنیات سنتی و صنعتی عرضه شده در شهرستان اصفهان

فاطمه رضائی پور؛ ابراهیم رحیمی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1403

https://doi.org/10.22038/jreh.2024.25295

چکیده
  زمینه و هدف: شیر و فرآورده های حاصل از آن محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم های پاتوژن هستند که از میان پاتوژن های سرمادوست یرسینیا انتروکولیتیکا از باکتری هایی است که شیوع آن می تواند سلامت مصرف کنندگان را تهدید کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی شیوع سویه های مقاوم به آنتی بیوتکی یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شده از لبنیات سنتی و صنعتی عرضه ...  بیشتر