بتول ظریف قرائتی افتاده؛ نجمه افشارکهن؛ محمد زنگویی؛ محمد رشیدی؛ رضا براتی؛ صدیقه مجیدیان؛ علی اکبر دهقان کنگ
چکیده
زمینه و هدف: بیمارى کرونا (-19COVID )بیمارى عفونى است که تنها چند ماه پس از اعلام رسمى اولین گزارشات، بهسرعت در جهان منتشر و تبدیل به پاندمى شد. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل تأثیرگذار بر رعایت مسائل بهداشتى کارکنان بر اساس الگوى اعتقاد بهداشتى انجام شد.
مواد وروش ها: این مطالعه توصیفى تحلیلى (مقطعى) در سال 1399 بر روى 65 نفر از کارکنان شرکت ...
بیشتر
زمینه و هدف: بیمارى کرونا (-19COVID )بیمارى عفونى است که تنها چند ماه پس از اعلام رسمى اولین گزارشات، بهسرعت در جهان منتشر و تبدیل به پاندمى شد. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل تأثیرگذار بر رعایت مسائل بهداشتى کارکنان بر اساس الگوى اعتقاد بهداشتى انجام شد.
مواد وروش ها: این مطالعه توصیفى تحلیلى (مقطعى) در سال 1399 بر روى 65 نفر از کارکنان شرکت آب منطقه اى خراسان رضوى انجام شد. به منظور جمع آورى داده ها، پرسشنامه اى توسط محقق شامل 11 ، 24 و 18 سؤال در زمینه آگاهى، نگرش و عملکرد کارکنان با کمک مطالعات مشابه طراحى گردید. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه آنلاین جمع آورى و با استفاده از نرم افزار آمارى SPSS، نسخه 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: در بررسى ارتباط متغیرهاى کیفى دموگرافیک با سازه هاى آگاهى، نگرش و رفتار، میانگین نمره آگاهى، نگرش و رفتار در هیچ یک از گروههاى جنسیتى، تحصیلى و شغلى تفاوت معنى دارى نداشت(0/05>p). بین متغیرهاى آگاهى و نگرش (0/01>p )و آگاهى و رفتار (0/02=p )ارتباط مثبت و معنى دارى وجود داشت. سایر متغیرها با یکدیگر ارتباط معنى دارى را نشان ندادند (0/05>p). همچنین سازه آگاهى، تأثیر آمارى معنى دارى بر رفتار افراد مورد مطالعه داشت (0/01=p). بهطور کلى میزان آگاهى و نگرش کارکنان در پیشگیرى از کرونا در سطح مطلوبى قرار داشت.
نتیجه گیرى: میزان آگاهى و نگرش افراد، تأثیر بسزایى بر عملکرد آنها در پیشگیرى از بیمارى کووید19دارد. بنابراین، اجراى برنامه هاى آموزشى به عنوان ابزارى مؤثر در جهت افزایش آگاهى و نگرش کارکنان شرکت آب منطقهاى خراسان رضوى توصیه مىگردد.
حسین علیدادی؛ سیده بلین توکلی ثانی؛ بتول ظریف قرائتی افتاده؛ محمد تفقدی؛ سید حسین شمس زاده؛ مریم فخاری؛ علی اصغر نوائی فیض ابادی؛ محسن یزدانی
چکیده
چکیده زمینه و هدف: خوردگی و رسوبگذاری لولههای شبکه توزیع، یکی از شاخصهای مهم ارزیابی کیفی آب و نیز از متداولترین فرآیندهای زیانآوری است که سبب کاهش کیفیت، رنگ، بو و طعم آب آشامیدنی و افزایش فلزات سنگین در آب میگردد. خوردگی سبب ورود محصولات جانبی به آب و کاهش عمر لوله و رسوبگذاری سبب کاهش دبی و کاهش کارایی شیرها و اتصالات ...
بیشتر
چکیده زمینه و هدف: خوردگی و رسوبگذاری لولههای شبکه توزیع، یکی از شاخصهای مهم ارزیابی کیفی آب و نیز از متداولترین فرآیندهای زیانآوری است که سبب کاهش کیفیت، رنگ، بو و طعم آب آشامیدنی و افزایش فلزات سنگین در آب میگردد. خوردگی سبب ورود محصولات جانبی به آب و کاهش عمر لوله و رسوبگذاری سبب کاهش دبی و کاهش کارایی شیرها و اتصالات میگردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت خورندگی و یا رسوبگذاری آب شبکه توزیع آب شهر مشهد انجام شد. مواد و روشها: در مطالعه مقطعی حاضر، 72 نمونه از سطح شهر مشهد در سال 1396 به منظور بررسی خصوصیات کیفی آب، برداشت و بر اساس روشهای مندرج در کتاب مرجع آزمایشهای آب و فاضلاب مورد آنالیز قرار گرفت. سپس سه شاخص لانژلیه، رایزنر و تهاجمی در نرمافزار اکسل برنامهنویسی شده و خورندگی و رسوبگذاری آب تعیین گردید. یافتهها: میانگین کلی شاخصهای لانژلیه، رایزنر و تهاجمی برای آب شهر بهترتیب 0/14±0/48، 0/38±6/67 و 0/23±12/2 بود. بر اساس شاخص لانژلیه و رایزنر، 1/86% از کل نقاط مورد مطالعه رسوبگذار کم میباشند و بر اساس شاخص تهاجمی، 97/2% از کل نقاط رسوبگذار میباشند. همچنین نتایج نشان داد 58/3% نمونه های بررسی شده در فصل بهار رسوبگذاری کم و سایر نمونه ها رسوبگذار زیاد میباشند. در فصل تابستان 33/3% از کل نمونه ها رسوبگذار زیاد و سایر نمو نهها رسوبگذار کم میباشند.