سحر زمانی اهری؛ مرادعلی زارعی پور
چکیده
نظارت بر مراکز تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی بهمنظور حفظ سلامت استفادهکنندگان از این مراکز بر عهده بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور میباشد. بازرسی و کنترل صحیح این مراکز، نقش مؤثر و بسزایی در پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای واگیر دارد و باعث حفظ سلامت افراد جامعه میشود. بنابراین جهت پیشگیری ...
بیشتر
نظارت بر مراکز تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی بهمنظور حفظ سلامت استفادهکنندگان از این مراکز بر عهده بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور میباشد. بازرسی و کنترل صحیح این مراکز، نقش مؤثر و بسزایی در پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای واگیر دارد و باعث حفظ سلامت افراد جامعه میشود. بنابراین جهت پیشگیری از شیوع کووید-19 و جلوگیری از افزایش آمار مبتلایان به این بیماری میبایست نظارتهای شدیدتری در مورد مراکز تهیه و توزیع و عرضه مواد غذایی اعمال گردد و پروتکلهای بهداشتی در این مراکز مورد بازرسی قرار گیرد. با توجه به کمبود نیروی بهداشت محیط، گستردگی مراکز تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی، بازرسی و آموزش حساسسازی افراد تمام اماکن در مورد رعایت پروتکلهای پیشگیری از کرونا ویروس امکانپذیر نمیباشد، بنابراین نویسندگان در این مقاله داوطلبان سلامت را بهعنوان مشارکتکنندکان در نظارت مراکز تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی پیشنهاد نمودند. درگیری و مشارکت فعال داوطلبان سلامت موجبات افزایش حس مسئولیت اجتماعی شده و احساس اختیار و تسلط سازمانهای رسمی از بین میرود. داوطلبان سلامت پس از دریافت آموزشهای حضوری و غیرحضوری پروتکلهای بهداشتی پیشگیری از کرونا ویروس در مراکز تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی و بازدید و نظارت چندین مراکز موادغذایی به همراه کارشناسان بهداشت محیط میتوانند فعالیتهای خود را جهت پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در این اماکن شروع کنند؛ بدینترتیب عزمی فراگیر برای مهار کرونا ویروس در اماکن تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی بهوجود خواهد آمد که برآیند این فعالیتها به شکل مثبت بر سلامت مردم و جامعه و در نهایت کنترل بیماری کرونا خواهد شد.