تعهد نامه
بررسی حذف رنگ اسید قهوه‌ای 14 از محلول‌های آبی با استفاده از فرآیند ازن‌زنی کاتالیزوری با CaO2/TiO2

فاطمه صحرائی؛ عبدالمطلب صیدمحمدی؛ فاطمه بیات؛ شیلان حسینی

دوره 11، شماره 1 ، خرداد 1404، ، صفحه 11-19

https://doi.org/10.22038/jreh.2025.26124

چکیده
  زمینه و هدف: فاضلاب‌‌های حاوی مواد رنگی به‌دلیل ویژگی‌هایی مانند دیر تجزیه‌پذیر و سمی‌بودن، چنانچه بدون تصفیه به ‌محیط وارد شوند خسارات جبران‌ناپذیری به ‌محیط زیست وارد می‌کنند. لذا، این مطالعه با هدف بررسی کارایی فناوری ازن‌زنی کاتالیزوری با استفاده از کلسیم‌پراکساید و تیتانیم‌دی‌اکسید در حذف رنگ اسید قهوه‌ای 14از محلول‌‌های ...  بیشتر

ارزیابی ریسک غیرسرطانی فلزات سنگین (کروم، سرب، جیوه و روی) در آب آشامیدنی استان همدان

فاطمه صحرائی؛ علیرضا رحمانی؛ زهرا آقابابائی؛ سمیرا خاموطیان؛ حمیدرضا سهیل آرزومند

دوره 10، شماره 4 ، اسفند 1403، ، صفحه 86-93

https://doi.org/10.22038/jreh.2025.25719

چکیده
  زمینه و هدف: آلودگی منابع آب به فلزات سنگین باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی جدی می‌گردد. بنابراین ارزیابی خطر ناشی از مواجهه با فلزات سنگین به دلیل اثرات نامطلوب ناشی از ورود این فلزات به بدن حائز اهمیت میباشد. از این رو مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی ریسک غیرسرطانی فلزات سنگین (کروم، سرب، جیوه و روی) در آب آشامیدنی استان همدان انجام شد.مواد ...  بیشتر

پهنه بندی غلظت فلوراید موجود در آب آشامیدنی استان همدان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)

فاطمه صحرائی؛ علی شجاعی؛ زهرا آقابابائی؛ زهرا هاشمی؛ محمد جواد شکوهی زاده؛ مهدی خدابخشی؛ سمیرا خاموطیان

دوره 9، شماره 3 ، آذر 1402، ، صفحه 269-278

https://doi.org/10.22038/jreh.2023.72802.1600

چکیده
  زمینه و هدف: آب آشامیدنی مهم ترین منبع تامین فلوراید مورد نیاز بدن می باشد. غلظت مناسب آن نقش مهمی در سلامت دندان ها جهت جلوگیری یا کاهش خطر پوسیدگی دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تغییرات مکانی و زمانی غلظت فلوراید موجود در آب آشامیدنی استان همدان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی می باشد.مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- ...  بیشتر