مهدی صادقی؛ سارا جرجانی؛ علی شهبازی؛ کاظم بابائی زیارتی
چکیده
چکیده زمینه و هدف: شوری، یکی از مهمترین عوامل مؤثر در رشد و تولید متابولیتهای ارزشمند در کشت انبوه جلبکها میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر شوری بر رشد و وضعیت رنگیزهای جلبک کلرلا. جمعآوری شده از شالیزارهای استان گلستان جهت ارزیابی توانمندی ورود به کشت انبوه انجام شد. مواد و روشها: به منظور تأثیر شوری بر رشد و ...
بیشتر
چکیده زمینه و هدف: شوری، یکی از مهمترین عوامل مؤثر در رشد و تولید متابولیتهای ارزشمند در کشت انبوه جلبکها میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر شوری بر رشد و وضعیت رنگیزهای جلبک کلرلا. جمعآوری شده از شالیزارهای استان گلستان جهت ارزیابی توانمندی ورود به کشت انبوه انجام شد. مواد و روشها: به منظور تأثیر شوری بر رشد و وضعیت رنگیزهای جلبک کلرلا ، تخلیص در محیط کشت N8 انجام شد و نمونه خالص تحت شدت نور 2 میکرومول کوانتا بر متر مربع در ثانیه در دمای 28 درجه سانتیگراد و روشنایی مستمر فلورسنت و pH 7/2قرار گرفت. تیمار شوری اعمال شده از نوع کلرور سدیم به میزان 0%، 0/25%، 0/5% و 1% ( 17 تا 170 میلیمولار) بود. یافتهها: از روز پنجم پس از تلقیح، رشد صعودی در تیمار و شاهد مشاهده شد. رشد بهینه و بالاترین نرخ رشد ویژه در شوری 0/5% مشاهده گردید. رشد در شرایط شاهد و شوری در حد 1% و 0/5% معنیدار بود. میزان تولید رنگیزه کاروتنوئید در روز نهم پس از تلقیح در شوری 1% از بقیه تیمارها بیشتر بود و در میزان محتوای کلروفیل تغییر معناداری مشاهده نشد. نتیجهگیری:جلبک کلرلا قابلیت خوگیری با غلظت شوریهای مورد بررسی در این پژوهش را دارا میباشد و از این نظر میتوان آن را از لحاظ تلقیح در زمینهای کشاورزی به عنوان کود زیستی و اصلاحگر خاک در استان گلستان مورد توجه قرار داد. نوع مقاله: مقاله پژوهشی