تعهد نامه
بررسی کارایی فرایند فتوکاتالیستی پرسولفات فعال شده با نور پالسی درحذف نیتروآنیلین از محلولهای آبی

علی طولابی؛ فاطمه حسن آبادی؛ الهام احمدی بلداچی؛ نسرین رضایی زاد؛ ضیاالدین بنیادی

دوره 9، شماره 3 ، آذر 1402، ، صفحه 243-254

https://doi.org/10.22038/jreh.2023.73214.1603

چکیده
  سابقه و هدف: نیتروآنیلین یکی از مشتقات آنیلین با درجه سمیت بالا، خاصیت سرطان زایی بالقوه و اثرات جهش زایی است. یکی از تکنولوژی های موثر در حذف این ترکیبات از محلولهای آبی استفاده از فرایندهای اکسیداسیون پیشرفته ( AOP) است. این مطالعه با هدف بررسی کارایی فرایند پرسولفات فعال شده در حذف نیتروآنیلین از محلولهای آبی تحت شرایط آزمایشگاهی ...  بیشتر

بررسی کارآیی ریزجلبک کلرلا ولگاریس در حذف نیتروژن، فسفر و اکسیژن مورد نیاز شیمیایی از فاضلاب های شهری و صنعتی

محمد جواد چابکی؛ علی اصغر نجف پور؛ ضیاالدین بنیادی؛ علی اکبر دهقان کنگ

دوره 8، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 59-67

https://doi.org/10.22038/jreh.2022.55826.1403

چکیده
  زمینه و هدف: فعالیت های انسانی، مقادیر زیادی نیتروژن، فسفر و مواد آلی وارد اکوسیستم های آبی نموده است. مواد و روش ها: نمونه های فاضلاب شهری و صنعتی به ترتیب از تصفیه خانه پرکند آباد شماره یک مشهد و تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی کلات تهیه گردید. نمونه های فاضلاب به منظور حذف فعالیت مواد معلق درشت و باکتری ها به مدت یک ساعت ته نشین و سپس ...  بیشتر

بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی میوه کنار بر روی پاتوژن‌های غذازاد

علی طولابی؛ ناصر تربتی زارع؛ یاسان کاظم زاده؛ حمید سرحدی؛ ابوذر رئیسوند؛ ضیاالدین بنیادی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 373-380

https://doi.org/10.22038/jreh.2022.61946.1463

چکیده
  سابقه و هدف: امروزه به دلیل خطرات ناشی از نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذایی روشهای جایگزین و بی خطر مانند استفاده از عصاره طبیعی گیاهان طبیعی افزایش یافته است، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره میوه کنار بر روی چهار باکتری غذازاد سالمونلا، شیگلا، اشرشیاکلی و باسیلوس سرئوس انجام گرفت.مواد و روش ها : عصاره میوه کنار ...  بیشتر

تأثیر باکتری‌های هتروتروف فاضلاب های شهری مشهد در حذف جیوه از لامپ‌های فلورسنت

حسین علیدادی؛ فاطمه محمدحسینی؛ سمانه گوهری؛ ضیاالدین بنیادی

دوره 6، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 221-228

https://doi.org/10.22038/jreh.2020.50987.1372

چکیده
  زمینه و هدف: امروزه لامپ‌های فلوروسنت رایج‌ترین منبع نوری جهان هستند. میزان جیوه‌ موجود در این لامپ‌ها 115-72/0 میلی‌گرم به ازای هر لامپ بوده و با شکستن این لامپ‌ها، جیوه وارد محیط زیست شده و میزان سمیت آن، به شکل و راه ورود به بدن انسان بستگی دارد. جیوه در بدن تجمع یافته و باعث آسیب عصبی ، فلج و نابینایی می شود. یکی از بهترین روش‌ها برای ...  بیشتر