تعهد نامه
ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از فلزات سنگین و نیترات در بامیه گلخانه‌ای شهرستان کرمانشاه

معصومه عامریان

دوره 8، شماره 4 ، اسفند 1401، ، صفحه 406-418

https://doi.org/10.22038/jreh.2023.67299.1539

چکیده
  زمینه و هدف: با توجه به اهمیت مصرف بامیه، کنترل غلظت فلزات سنگین در مواد غذایی برای اطمینان از ایمنی سلامت فرد ضروری است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی غلظت فلزات سنگین و نیترات در بامیه‌ گلخانه‌ای یکی از گلخانه‌های شهرستان کرمانشاه انجام شد.   مواد و روش‌‌ها: نمونه‌برداری از گلخانه‌‌ کشت بامیه شهرستان کرمانشاه و طی سه مرحله ...  بیشتر

بررسی تأثیر آلاینده های دی اکسید کربن، بنزین و باران اسیدی بر روی مقاومت گیاهان ریحان و جعفری

میترا محمدی؛ سپیده انصاری؛ زینب اصغری؛ سمانه نجفی؛ زهره میرزایی نیکو؛ الهه خیامی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 364-372

https://doi.org/10.22038/jreh.2022.62255.1468

چکیده
  زمینه و هدف: سبزیجات از جمله مواد غذایی با ارزشی محسوب می شوند. با این وجود ممکن است علاوه بر عناصر ضروری، حاوی مواد سمی با بیش از غلظت مجاز باشند که باعث ایجاد نگرانی های زیادی از نظر کیفیت و امنیت این محصولات و سلامت انسان شده است. لذا تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر آلاینده های جوی دی اکسید کربن،بنزین و باران اسیدی بر مقاومت گیاهان ...  بیشتر

ارزیابی ریسک سلامت انسان در مواجهه با نیترات ناشی از مصرف سبزیجات عرضه شده در سطح شهر کرمانشاه

ساره نظامی؛ اکرم فاطمی

دوره 7، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 164-174

https://doi.org/10.22038/jreh.2021.58013.1431

چکیده
  زمینه و هدف: مصرف بیش از حد کود­های نیتروژنی سبب تولید سبزیجات با غلظت بالای نیترات می­گردد. بالا بودن غلظت نیترات در محصولات تولیدی باعث انواع بیماری­ها به‌خصوص تولید ماده سرطان‌زای نیتروز آمین در بزرگسالان می‌گردد. به‌دلیل افزایش بیماری­های سرطانی و غیرسرطانی ناشی از مصرف مواد غذایی حاوی نیترات بالا، ارزیابی دقیق و جامعی ...  بیشتر

بررسی غلظت فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، آرسنیک و جیوه) در سبزیجات مزارع مجاور رودخانه کشف رود مشهد در سال 1397

قاسم رنجبر؛ علی اصغر نجف پور؛ علی اکبر دهقان

دوره 6، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 107-116

https://doi.org/10.22038/jreh.2020.43163.1322

چکیده
  چکیده زمینه و هدف: عمده ترین و مهم ترین راه ورود فلزات سنگین به بدن انسان خوردن مواد غذایی به ویژه سبزیجات می باشد. به همین منظور در این مطالعه غلظت فلزات سنگین(سرب، کادمیوم، آرسنیک و جیوه) در سبزیجات مزارع حاشیه رودخانه کشف رود مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی تعداد 54 نمونه از سه نوع سبزی در دو ماه متوالی ...  بیشتر